NIEUWS! 

Heeft u iets leuks/nieuws te melden, stuur een mailtje en het wordt op de website geplaatst. Stuur uw bericht naar gradaoortwijn@hotmail.com

Inmiddels is de agenda voor 2018 ook weer bekend. Buiten deze agenda om organiseert de nabuurcommissie ook enkele koffie-ochtenden. Deze ochtenden worden tijdig aangekondigd.

  • Zaterdag 16 juni: Buurtbarbeque
  • Donderdag 2 augustus: Koffieochtend
  • Zaterdag 22 september: Reserveren voor een speciale activiteit
  • Zaterdag 3 november: Running DinnerKoffieochtend bij Els Vendrig

Op donderdagochtend 3 mei kwamen een 15 tal dames over de brug van Nekkerweg 76. Er was volop zon, maar nog even te koud om buiten te zitten. Koffie en thee werden uitgeschonken. Even het wel en wee bespreken in de buurt. Verschillenden onder ons waren wederom oma geworden. Erica, Marijke, Imke en Marian. Oma Kuijk zelfs overgrootoma. Bij Els is er een kleinkind op komst.

Dat wij een hechte en medelevende buurtvereniging hebben, blijkt wel weer uit het feit dat er al menigeen bij Elly Beets op ziekenbezoek zijn geweest. Nu ook weer werden er afspraken gemaakt om bij haar langs te gaan. Elly is tijdens de gymnastiek ongelukkig ten val gekomen, waardoor zij een vervelend letsel op liep. Elly is voorlopig nog in het Waterlandziekenhuis op het transitorium. Het is ook mooi te horen dat onze vml. nestor van de weg Ab de Groot regelmatig bezocht wordt door o.a. Theo Pronk en Jan Kuijk. Ab de Groot woont tegenwoordig in de Molentocht te Purmerend. 

Vervolgens vertelde Els hoe zij vanuit haar geboortestad Utrecht in de Beemster kwam te wonen. Na haar verhaal kwamen nog leuke onderwerpen ter sprake. 12.00 uur was het al weer gauw en tijd om naar huis te gaan. Oma Kuijk ging blij weg met de woorden “wat heb ik een leuke ochtend gehad” en daar doen wij het toch voor. De volgende koffieochtend staat gepland op 2 augustus. Meer foto's van deze ochtend zijn te zien in het fotoalbum.


Succesvol toernooi buurtvolleybal

Het jaarlijks terugkerende volleybaltoernooi in de Zuidoostbeemster heeft goed uitgepakt voor onze buurtvereniging. Zoewel het dames- als het herenteam van De Tuinhoek wist zich voor de finale te plaatsen.  Daarbij werd het herenteam tweede en gingen de dames er met de winst vandoor. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie

Klaverjassen en Keezen

Al vele jaren organiseert de Stichting Beemster Gemeenschap een klaverjas en Keeztoernooi in de Kerkhaen. Dit jaar deed voor het eerst een afvaardiging van onze buurtvereniging mee aan dit toernooi. Er was zowel een klaverjas als een keezteam actief. En niet geheel onverdienstelijk want het keezteam werd tweede en er waren ook enkele individuele prijzen. Trudy Pronk bedankt voor de organisatie vanuit onze buurtvereniging.

Koffieochtend bij Harry en Dieta Jonk

Op donderdagochtend 1 februari moesten Dieta en Harry er stoelen bijzetten. Maar liefst 15 personen kwamen op de koffie en thee met lekkers af.  Al gauw pakten ieder het verhaal op, waarbij men de vorige keer was gebleven. Het was weer een gezellig samenzijn. Even werd er stil gestaan bij hetgeen in de buurt leeft. Zo zijn er een aantal bezoekjes afgelegd en een attentie overhandigd.

Iedereen belooft als er iemand ziek is in de buurt elkaar te informeren en Thea en Els hiervan ook op de hoogte te stellen. Naar het bestuur toe zal Marijke het onderwerp “buurtpreventie” meenemen, evenals het idee een keez en/of klaverjas avond te organiseren. De tijd vloog weer om en zoals gewoonlijk kreeg Dieta tegen 12.00 uur de welbekende chocolaatjes overhandigd. De volgende koffie ochtend vindt plaats op 3 mei om 10.00 uur bij Els Vendrig aan de Nekkerweg 76. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Nieuwjaarsreceptie 2018

Het jaar 2018 is goed begonnen voor onze buurtvereniging. De nieuwsjaarsreceptie was voor velen een goede aanleiding om met buurtgenoten het glas te heffen op het nieuwe jaar. Meer foto's van deze receptie kun je vinden op onze Facebookpagina en in het fotoalbum.

Running Dinner 2017

Running Dinner is inmiddels een traditie van onze buurt in de maand november. Deze traditie blijft onverminderd populair want dit jaar waren er maar liefst 36 deelnemers die wel zin hadden om een vorkje mee te prikken. Met andere buren aan tafel voor een gezellig gesprek en een heerlijk voor- en hoofdgerecht. Wat een heerlijke gerechten zijn er weer gemaakt. En na afloop met z'n allen een gezamelijk dessert. Dit jaar bij de familie Klijnsma. Iedereen bedankt voor de gastvrijheid en de familie Klijnsma in het bijzonder. Meer foto's kun je terugvinden in het fotoalbum.

 Koffieochtend bij Guus Konijn

Op donderdagochtend 2 november stonden de stoelen klaar bij Guus Konijn aan het Prinsenhof in Purmerend. Bij het binnenkomen kwam de geur van heerlijke taarten ons tegemoet. Guus woont al weer ruim 7 jaar in haar appartement met uitkijk op de Where, Slotplein en de Achterdijk. Een pracht uitzicht. Maar liefst 12 buurtjes kwamen op de koffie en thee met gebak af. Het was een zeer fijne ochtend. Wij stonden even stil bij het overlijden van Piet Konijn, zwager van Guus en Riet Konijn en Rein Kraakman goede kennis van de dames maar ook van sommigen onder ons. Wij hebben veel plezier aan beide heren beleefd. Op hoge leeftijd waren zij zeer geïnteresseerd in de mensen van zowel uit de buurt als verder. Niet alleen de kinderen maar ook de buurtgenoten zullen hun missen. Op zo’n moment besef je dat zo’n ochtend ook heel goed is om niet alleen de vreugde maar ook het verdriet te kunnen delen.

Guus, geholpen door haar dochter Anita, verwende ons zeer. Guus vertelde hoe zij in de Beemster is, gekomen, waar zij met haar gezin gewoond heeft en uiteindelijk in Purmerend neerstreek. Al met al opnieuw een ochtend met een gouden randje. De volgende koffie ochtend is gepland op donderdagmorgen 1 februari 2018. Dieta Jonk wil dan de gastvrouw zijn. Foto's van deze ochtend kun je terugvinden in het fotoalbum.

Stadswandeling Edam

Om burendag te vieren besloot onze buurtvereniging om met elkaar een boeren stadswandeling door Edam te maken. Op een prachtige nazomermiddag verzamelden de belangstellenden zich op de kaasmarkt. Onze gids Gerro de Boer had een hele verzameling klompen bij zich zodat we geheel in stijl van start konden gaan. Gerro, geboren en getogen Edammer, heeft ons door prachtige straten, stegen en hofjes van Edam geleid en van alles vertelt over de 'boeren' geschiedenis. Hoe de koeien in de priem naar de zomerse weiden gingen, waar de boerderijen van welke families stonden, hoe het boeren vroeger in zijn werk ging en en nog veel meer. Na afloop van deze boeiende wandeling konden de buurtgenoten een afzakkertje nemen in proeflokaal 'De Knijp'. Meer foto's kun je bekijken in het fotoalbum.   

Koffieochtend bij Riet Konijn

Op donderdagochtend 15 juni wisten een 14 tal buurtgenoten het adres van Riet Konijn-Stadegaard te vinden. De stoelen, taart, koffie en thee stonden al klaar. De stemming zat er meteen in. Het was leuk om ook Gonnie Buis te verwelkomen.  Zij woont sinds enkele maanden  aan de Zuiderweg. De "lijntjes" waren al gauw ontdekt.

De schoondochter van Riet, Marga runt samen ter plekke met haar man Johan een zorgboerderij. Zij wist hier met verve over te vertellen. Zij zijn hiermee 8 jaar geleden gestart en ontvangen zo'n 4 dagen in de week  5 a 6 mensen die zich in de werkmaatschappij niet zo prettig voelen. Bij Johan en Marga hebben zij hun plekje gevonden. Er wordt voor de paarden gezorgd, de bomen worden gesnoeid en hier en daar worden er klusjes uitgevoerd. Dat zij het erg naar hun zin hebben, blijkt wel dat men ook wel eens buiten de "werktijd" de zorgboerderij weten te vinden.

Daarna vertelde onze gastvrouw zelf over haar hobby. Zij begon ongeveer 30 jaar geleden bij Niek van Diepen met schilderen en na vele cursusomzwervingen volgt zij nog steeds schilderlessen bij Jan Stroek in Volendam. Het resultaat is er ook naar. Prachtige schilderijen konden wij bewonderen.

Voor dat wij het wisten was het al weer 12.00 uur. Tijd om naar huis te gaan, nadat uiteraard de chocolaatjes van de Fam. Klijnsma werden overhandigd. Het was een leuke ochtend. De volgende koffie ochtend zal plaatsvinden in Purmerend bij Guus Konijn. Dit zal op donderdagochtend 2 november zijn. Voor die tijd gaat er uiteraard een uitnodiging uit.


Buurtvolleybal in de Zuidoostbeemster

7 en 8 april vond het jaarlijkse buurtvolleybal in de Zuidoostebeemster plaats. Ook onze buurtvereniging deed weer mee. Dit keer met twee herenteams en een damesteam. De eerste herenploeg, zie afbeelding, speelde de finale in de topklasse en is tweede geworden. De tweede herenploeg, ook spelende in de topklasse, heeft de kwartfinale net niet gehaald. De damesploeg, zie afbeelding, is eerste geworden. Voor meer informatie, zie website van de buurtvolleybal, www.volleybalzob.nl

9 maart, koffieochtend bij Marja Meijer

Op 9 maart j.l. trad Marja Meijer op als gastvrouw van de koffieochtend. Gezamenlijk reden wij de Beemster uit en de Rijp in. Maar liefst 18 dames genoten van de ochtend. De bungalow is smaakvol aangepast en het uitzicht geweldig. Dit keer geen onderwerp of bezigheid maar heerlijk bijpraten en genieten van de taart met koffie en thee.

Voor dat je het weet is de ochtend om en nadat de "Klijnsma’tjes" aan de gastvrouw werden gegeven werd de volgende datum geprikt. Wij drinken dan koffie bij Riet Konijn aan de Zuiderweg 54 op donderdag 15 juni.


Er zijn plannen om de daaropvolgende koffieochtend door te brengen op het bedrijf van Hans Helmhout. Voor de mannen onder ons zal dit ook een zeer interessante ochtend kunnen zijn. Zodra het plan meer is uitgewerkt worden jullie op de hoogte gebracht. Foto's van deze ochtend zijn terug te vinden in het fotoalbum.


Uitreiking 'Toffe Peer'award aan Jos Klijnsma

Tijdens de jaarvergadering van 22 februari jl. werd wederom de 'Toffe peer'-award uitgereikt aan degene(n) die een grote inzet hebben getoond voor de buurt. Dit keer ging de award naar Jos Klijnsma! De buurtvereniging maakt al vele jaren gebruik van de oude chocoladefabriek. Het is al omgedoopt tot het 'clubhuis'. En als er iets georganiseerd wordt, staat Jos altijd klaar om mee te helpen.Goede redenen om hem eens in het zonnetje te zetten. Dank je wel Jos.   

8 december, koffieochtend bij fam. Klijnsma

Donderdagochtend 8 december 2016 wisten rond de 20 buurtjes het adres van de familie Klijnsma te vinden. Dit keer geen thema en dat hoefde ook niet, want er was veel nieuws te ontdekken. Het bij elkaar zijn in een spiksplinternieuw huis geeft genoeg stof tot praten. Marijke liet aan ons het huis zien. Je kunt zien dat er goed over nagedacht is. Dat voelde goed. De koffie met eigengemaakte appelcake smaakte voortreffelijk. De tijd vloog om en voor je het weet is het dan weer 12.00 uur tijd om weer huiswaarts te gaan. Marja Meijer wil de volgende gastvrouw zijn. Zij geniet dan met Theo van hun nieuwe huis in de Rijp. De datum is 9 maart geworden. Het zal dan wederom koffie drinken in een nieuwe omgeving zijn.

Wij verheugen ons erop. Marijke nogmaals namens ons allen dank voor je gastvrijheid.

8 september, koffieochtend bij fam. Tishauser

Donderdagochtend 8 september 2016 kon Marianne Tishauser 17 koffie/thee liefhebbers op haar mooie erf verwelkomen.

De weergoden waren ons gunstig zodat wij heerlijk buiten konden zitten. Wij konden zelfs kiezen. Overal stonden zitjes, maar zoals de ervaring inmiddels kruipen wij toch bij elkaar. Twee lange tafels gedekt met koffie, thee en heerlijk door Marianne zelfgebakken taarten.

Els verwelkomde de buurtjes. Zoals gewoonlijk passeerde even het wel-en-wee in de buurt waarna al gauw iedereen gezellig met elkaar zat te praten. Naast de vaste kern mochten wij dit keer Ada Binnekade met haar moeder welkom heten. Mevrouw de Vries. Zij woont met haar man op het erf van de familie Binnekade en zo te zien had zij het erg naar haar zin.

Alhoewel Marianne gezorgd had voor een invulling van de ochtend nl. schilderen, zijn wij er niet aan toegekomen. Iedereen vermaakten zich met elkaar en was er genoeg te zien in de tuin.

Marianne gaf eerst nog een uitleg hoe zij met haar gezin vanuit Purmerend naar de Beemster waren gekomen. Het gezin is besmet met een sportvirus en spenderen daar veel tijd aan. Zij hebben het erg naar hun zin op de hoek van de Nekkerweg/Zuiderweg. Woonden zij daar eerst met zijn vieren, maar onlangs is  dochter Inge verhuisd naar Purmerend. Zoon Sven woont nog thuis. De tijd vloog om en voor het wisten was het 12.00 uur en ging iedereen weer huiswaarts. Marijke Klijnsma zal op donderdag 8 december haar koffie- en thee apparaat aanzetten. Tot dan en wij hopen dat diegenen die dit keer niet konden komen er dan ook weer bij zijn.

Nogmaals dank aan Marianne namens ons allen. Meer foto's van deze ochtend staan in het fotoalbum.

12 mei, koffieochtend bij Meriam de Jong en Nico Velzeboer


Donderdagochtend 12 mei 2016 wisten 13 buurtjes het adres van Meriam de Jong en Nico Velzeboer te vinden. Eerst even lekker bijpraten en vervolgens deelde Meriam een A-viertje uit met zinnen die wij af moesten maken met plaatsnamen. Hilariteit en verbazing bij de uitslag “o ja – dat we daar niet op konden komen – nee toch etc. etc.”. Leuk moment en een idee om dit later in de eigen huiselijke kring nog eens te doen.

Na een heerlijk kopje koffie en thee met wat lekkers kregen wij buiten uitleg van Nico over het bedrijf dat hij met zijn broer Harry al heel wat jaren runt. Van buitenaf zie je natuurlijk wel kassen en buitenteelt, maar je weet niet wat er allemaal bij komt kijken. De broers zijn dit jaar overgestapt op een nieuwe manier van werken. Door aanpassing van de “potmachine” kunnen zij veel efficiënter werken. De basismachine is naar eigen ontwerp verbeterd. Momenteel worden er helleborussen, hosta’s en de welbekende pioenrozen geteeld. Ieder gewas heeft zijn eigen aanpak nodig. Nico en Harry streven er naar om zo biologisch mogelijk te telen, hetgeen veel denkwerk vereist maar uiteindelijk tot een “schoon – mooi” product leidt. 

In wedstrijdverband zouden wij de rode kaart krijgen, want wij waren ruim over tijd. Zo boeiend was de uitleg. Dank daarvoor.

Marian Tishauser zal op woensdag 7 september haar koffie- en thee apparaat aanzetten. Tot dan en wij hopen dat diegenen die dit keer niet konden komen er dan ook weer bij zijn.


17 februari 20.00 uur, Jaarvergadering bij familie Klijnsma

Op 17 februari vond de jaarvergadering plaats. Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst nam Nico Velzeoboer afscheid als voorzitter van De Tuinhoek. Wij bedanken Nico voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren!!

Na afloop van de vergadering gaf Ber de Lange een dia-presentatie over de Z.O.Beemster van vroeger. Ber de lange is al sinds 1966 bezig met het vastleggen van de hedendaagse geschiedenis van Purmerend. Hij heeft hierove diverse boeken geschreven. Verder is Dhr de Lange actief lid van de Vereniging Historisch Purmerend.

 10 januari 2016, Nieuwjaarsreceptie en onthulling Buurtbieb

Zondag 10 januari hebben we onder grote belangstelling onze buurtbieb-kast in gebruik genomen. Het is en prachtige kast geworden, vol met mooie boeken en tijdschriften.  Er staan boeken in voor jong en oud. Wil je een boek uit de kast lezen , dan is het de bedoeling dat je zelf een boek of tijdschrift van thuis meeneemt, deze in de kast stopt om vervolgens een boek uit de kast te halen die je wilt lezen. Zo zal er voldoende roulatie ontstaan.

 4 februari, koffieochtend bij Thea de Kock,

De fotos's worden z.s.m. in het fotoalbum geplaatst.

 7 november 2015, Running dinner

De foto's van deze gezellige avond kunt u bekijken in het fotoalbum.

 

5 november 2015, Koffieochtend

Donderdagochtend 5 november kon Anja Reuzenaar voor 15 buurtgenoten een heerlijk kopje koffie en thee inschenken. Opnieuw een leuk binnenkomen met een rijk gedekte tafel. De stemming hoeft er niet in te komen, want die is er altijd al. 

Nadat ieder zijn stoel had gevonden liet Anja ons een stukje van haar zanghobby horen. Uit het optreden met het Rockkoor liet zij liederen horen van o.a. Pink Floyd. Dit optreden was onlangs in P3 onder leiding van dirigent Peter Wagenaar. Later liet zij de buurtgenoten diep nadenken met een aantal vragen over de buurt. Thea de Kock scoorde het hoogst en ging met een presentje naar huis.

Janna Bakker prees de Beemster Bugel biertjes aan. De opbrengst is om nieuwe uniformen aan te schaffen voor de Beemster Fanfare. De biertjes hadden gretig aftrek.

Als vast onderdeel van de koffieochtend is de vraag of er nog buurtjes aandacht nodig hebben.

Tini van Baarsen gaat gelukkig vooruit maar moet nog zeker een maand revalideren. Omdat er onder ons buurtjes zijn die haar een kaart willen sturen volgt hier het adres. 

Verpleeg –en Verzorgingshuis Oostergouw,  afd. Revalidatie mevr. T. van Baarsen, Kon. Julianaweg 10, 1502 DZ Zaandam. 

Voor dat je het weet is het weer tijd om naar huis te gaan. De volgende keer, 4 februari 2016,  is de koffie bruin bij Thea de Kock aan de Zuiderweg 63. 

Gastvrouw Anja wordt hartelijk bedankt voor haar gastvrijheid en krijgt na afloop de heerlijke nootjes van……….. de firma Klijnsma overhandigt.

Mede namens Thea de Kock bedankt voor de gezelligheid en zeker tot in het nieuwe jaar.

 

 27 augustus 2015, Nationale Burendag

Op de burendag werd er in de werkplaats van Frans Konijn gewerkt aan de buurt-bibliotheek. Ook zijn er vogelhuisjes, knijperbakken en raceauto's gemaakt. Het resultaat kunt u bekijken op de foto's in het fotoalbum. De middag werd afgesloten met heerlijke soep en broodjes. 

 

Recept heerlijke pompoensoep a la Nelleke:

Pompoensoep met appel

Nodig:1 pompoen van ± 1,2 kilo, 2 handappels  bijvoorbeeld Jonagold, 1 ui gesnipperd, 3 tenen knoflook fijngehakt,1 tl gemalen komijn,½tl gemalen kaneel, 1L groentebouillon, 2el olijfolie, handvol rode basillicum en/of tuinkers, evt. zout, peper, extra vergine olijfolie.

Halveer de pompoen. Schep de pitten en draden er met een lepel uit. Snij de pompoen in blokjes. Schil de appels en snij in blokjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de blokjes pompoen en appel ongeveer 2 minuten mee. Schep de komijn en kaneel er door en bak al omroerend tot er  heerlijke aroma’s vrijkomen.

Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10 minuten gaar.

Pureer de soep met de staafmixer. Breng evt. op smaak met zout en peper.

Schep de soep in kommen en garneer met de basillicum en/of tuinkers en een beetje van de extra vergine olijfolie. (Lekker met pompoen-parmenzaan-tijmbrood)

Eet smakelijk,

Nelleke

 

27 augustus 2015, Koffieochtend

 Ondanks de regen wisten vandaag 17 buurtjes het huis van Erica Kok te vinden.

Erica verwelkomde ons hartelijk en trakteerde op heerlijke monchou taart. Het was leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Het is ook zo verrassend om telkens weer een nieuwe “fan” te mogen verwelkomen. Dit keer was dat Meriam (vriendin van Nico Velzeboer). Een van onze vaste deelneemster Tinie van Baarsen moest helaas verstek laten gaan vanwege een fietsongeval. Dat dit hard is aangekomen blijkt wel uit de lange revalidatie tijd, waar Tinie rekening mee moet houden. Tot eind november revalideert Tinie in huize Oostergauw in Zaandam. Het zou ons niet verbazen, Tinie kennende, dat zij eerder naar huis kan. Haar goede conditie is daar debet aan. Van de groep gaat een kaart haar kantje op.

Na wat heen en weer gepraat werd het tijd om naar het verhaal van Erica te  luisteren. Ik denk dat velen onder ons wel weten dat Erica bekend is vanwege haar patchwork. Zij had de meeste van haar pronkstukken naar beneden gehaald. Zij vertelde op bezielende wijze hoe het verloop van haar hobby is gegaan. Als kind was Erica al aan het patchworken met stukjes stof van haar moeder. In 1998 is zij les gaan nemen. Vanaf die tijd werd zij steeds enthousiaster. Aan vele workshops wordt deelgenomen, worden er reizen gemaakt en door het jaar heen patchwork bijeenkomsten niet alleen georganiseerd maar ook bijgewoond. Uit het verhaal konden wij wel opmaken dat Erica ook de grote motor is achter vele activiteiten. Zij toonde de mooie quilts en bij iedere quilt paste een verhaal. Erica is heel gehecht aan haar werkstukken. Zij doet daar ook geen afstand van. Alleen als zij opdracht krijgt van derden dan gaat het afstand nemen haar makkelijker af. Het is heel interessant te horen welke technieken er worden toegepast. Het is ook leuk om op te merken dat aan de stof  te zien is in welke tijd het kleed gemaakt is.

Het mooie aan deze hobby is dat er een hele wereld om heen zit. De hobby geeft niet alleen kleur aan het eindresultaat maar ook kleur aan een rijk sociaal leven. Er wordt wat ondernomen. Wij werden daar stil van.

De tijd vloog om. Het verhaal is nog lang niet af………De ochtend moest helaas toch worden afgesloten. De bekende “Klijnsmaatjes” werden in dank in ontvangst genomen.

Het koffiestokje is overgenomen door Anja Reuzenaar op donderdag 5 november 2015.

Mede namens Thea de Kock bedankt voor de belangstelling en tot ziens, Els Vendrig.

zaterdag 20 juni, Buurt BBQ

De foto's van de barbecue kunt u bekijken in het fotoalbum.

 

vrijdag 10 en zaterdag 11 april, Volleybaltoernooi

Dit jaar bestond het team van de Tuinhoek uit Henk Duijn, Theo Reuzenaar, Harry Velzeboer, Koos Jonk en de nieuwkomers Jordy Klijnsma en Roy Ordeman. Invaller Bert Ordeman raakte helaas geblesseerd. De mannen zijn tweede geworden na een bloedstollende finale te hebben gespeeld.

 

9 april 2015, Koffie ochtend

Dat de koffie ochtenden populair gaan worden, blijkt wel uit de 18 buurtjes, die het buurt-koffiehuis van Riet en Cees Gouweleeuw wisten te vinden. Buiten zitten was qua zon wel mogelijk, maar de nog lage temperatuur liet het niet toe. Het was geen straf, want binnen was het gezellig en zeer comfortabel. De geur van verse koffie kwam je tegemoet. 

Omdat het een van de vorige keren zo goed bevallen was om elkaars verhalen aan te horen hoe men in de Beemster is terechtgekomen, pakten wij de draad weer op. Coby van Vuure vertelde hoe zij, geboren in Durgerdam, via Purmerend in de Beemster was terechtgekomen. Haar man Joop kwam uit Ransdorp. Janna Bakker, is geboren in het huis, waar zij nu nog met haar man Jan woont. Een echte Beemsterlinge kan je wel zeggen. Jan werd in de Schermer geboren. Janna gaf het stokje over aan Erica Kok. Ook zij wist op haar humoristische wijze de levensweg naar de Beemster te verwoorden. Geboren in Graf de Rijp, kwam zij uiteindelijk in de Beemster terecht. Anja Welzenis kwam hierna aan het woord. Zij werd in 1957 als een van een eeneiige tweeling in Amstelveen geboren. Via Purmerend kwam zij in de Beemster te wonen. Theo haar partner is een geboren Beemsterling. Onze gastheer Cees Gouweleeuw was deze ochtend de hekkensluiter. Nadat hij eerst met zijn vrouw Riet tot 1974 in Zaandam woonden, keerden zij terug naar de Beemster, de geboortegrond van Riet. Marja Meijer liet weten dat zij hun huis verkocht hebben en volgend jaar naar Avenhorn gaan verhuizen. Jammer voor ons, maar wel heel fijn voor Theo en Marja.

Na Riet en Cees te hebben bedankt, werd de volgende koffie ochtend gepland. Deze zal zijn op donderdag 27 augustus. Erica Kok wordt dan onze gastvrouw en zal ons dan haar mooie quilten laten zien en wie nog niet aan de beurt is geweest kan dan zijn of haar levensverhaal vertellen. Bereid je maar vast voor, want wij zijn nog lang niet rond geweest.

Mede Thea de Kock bedankt voor de belangstelling en tot ziens 

Els Vendrig. 

De foto's van de koffieochtend kunt u bekijken in het fotoalbum.

 

zondag 22 februari, Schaatsen

De foto's staan (eindelijk) in het fotoalbum!!

 

woensdag 18 februari 20.00 uur, Ledenvergadering

Woensdagavond 18 februari vond de algemene ledenvergadering plaats. Er werd teruggeblikt op het afgelopen jaar en het bestuur presenteerde een leuk programma voor dit jaar. Ingrid van Baarsen en Irma de Weerd traden af als bestuursleden. Piet Ott en Ank Baltus zijn aangetreden als nieuwe bestuursleden.

De avond werd afgesloten met een quiz. Er werden foto's getoond met details uit onze buurt, aan de aanwezigen de taak om te raden bij wiens huis de foto hoort. Dat bleek een stuk moeilijker dan gedacht. Jos Klijnsma had de meeste goede antwoorden en won daar een heerlijk boerenkool pakket mee.

Ingrid en Irma, bedankt voor jullie inzet in de afgelopen jaren!

 

zondag 11 januari, Nieuwjaarsreceptie 

Het was weer een gezellige drukte zondagmiddag in "ons clubhuis". Vele buurtgenoten wensten elkaar het beste voor het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje.

 

donderdag 8 januari , Koffieochtend bij Elly Beets

Het was donderdagochtend 8 januari een gezellige koffie ochtend bij Elly en Piet Beets.
Bij binnenkomst stonden de bordjes met heerlijke slagroomsoesjes uit eigen keuken klaar.
Een voor een druppelden de buurtjes binnen. We waren uiteindelijk met zijn veertienen.
Wij hebben fijn zitten bijpraten en even nog Simon Ebbing herdacht.
Een thema was dit keer niet nodig. De ochtend vloog om en tegen 12.00 uur gingen wij weer huiswaarts, nadat de gastvrouw de heerlijke Klijnsma chocolaadjes kreeg overhandigd.

De volgende koffie ochtend is op donderdagochtend 9 april bij Riet
Gouweleeuw aan de Zuiderweg 43.

 

Zaterdag 1 november, Running Dinner

De foto's van deze gezellige avond kunt u bekijken in het fotoalbum.

 


 


Zondag 28 september, Land over Zand

De foto's van deze leuke middag kunt u vinden in het fotoalbum.

 

 

Donderdag 4 september, Koffieochtend


De vorige keer gaf Dieta Jonk aan dat zij graag voor 4 september gastvrouw wilde zijn. Op dat moment lijkt het nog een hele tijd en ineens is het 4 september. Tegen 10.00 uur lopen de eerste buurtjes het mooi verzorgde erf van Dieta en Harry Jonk op. Het is prachtig weer. Wij kunnen heerlijk buiten zitten. We tellen 12 koffie/thee liefhebbers. Dieta heeft voor lekkere vlaaien gezorgd. Het is een zeer ongedwongen en gezellige ochtend. Ieder krijgt de gelegenheid om zijn/haar geschiedenis te vertellen hoe zij hier in de Beemster zijn terecht gekomen. Van de 8 personen die hun verhaal doen, komen er 4 echt uit de Beemster (Imke Dekker, Riet Gouweleeuw, Marijke Klijnsma en Harry Jonk). De anderen komen van Texel (Dieta Jonk). Uit Amsterdam komt Eefke Laan en Ank Baltus uit Purmerend. Sommigen trokken even weg maar kwamen na jaren van afwezigheid weer in de Beemster terug. Het is leuk om de verhalen te horen en voor je het weet is de tijd weer om.


Voor de volgende ronde op 8 januari 2015 meldt Elly Beets zich aan. Omdat niet iedereen aan de beurt is gekomen, vinden wij het allemaal leuk om tijdens die koffie ronde de verhalen van de anderen te horen.

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum!


 

 Zondag 22 juni, Buurt Barbecue

De foto's van deze gezellige middag kunt u bekijken in het fotoalbum.

 

donderdag 1 mei, Koffieochtend

Het is even voor tienen en de eerste koffiedrinkers komen het erf oplopen. Marja Meijer is dit keer de gastvrouw en heeft voor deze koffieochtend Geert Heikens uitgenodigd. Het is leuk  te ervaren dat de meesten onder ons Geert kennen. Opnieuw blijkt wel weer hoe veelzijdig hij is. Hij zet zich al vanaf zijn jeugd in voor de Beemstergemeenschap. Op zijn vertrouwde, rustige en duidelijke wijze weet hij ons te boeien. Je kunt een speld horen vallen. Aan de hand van het boek “Hoor es hier” , waarvan hij een van de auteurs is, nemen wij een kijkje in het begin van de vorige eeuw. Het boek bestaat uit interviews met gewone mensen, geboren of lange tijd wonend in de Beemster. Hier en daar neemt Geert een andere route en legt uit hoe de “Armenzorg”  in de Beemster in elkaar stak. Armoede kwam ook in de Beemster voor. Deze was met name merkbaar in het najaar en de winterperiode. De seizoensarbeid viel weg. Er kwam nagenoeg geen geld binnen. Verrassend was het om te ontdekken dat het levensritme niet alleen door de klok werd bepaald, maar ook door de tram. De tram die de mensen vervoerde maar ook de post en als de laatste tram weer richting Purmerend reed, was het tijd om naar bed te gaan.

Om 12.00 uur was het ook onze tijd om weer huiswaarts te gaan en Geert en de gastvrouw Marja te bedanken. Als advies gaf Geert ons nog mee onze familie verhalen op te tekenen, opdat ook ons nageslacht kan genieten van de voltooid verleden tijd.

Wij kunnen terugkijken op een fijne ochtend met lekkere koffie/thee en heerlijke appeltaart.

Als volgende datum wordt donderdagochtend 4 september geprikt en zal  Dita Jonk onze volgende gastvrouw zijn.

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum

 


zaterdag 19 april, Paaseieren zoeken

Zaterdagmiddag 19 april was een spannende middag voor de kinderen van de Tuinhoek, de Paashaas kwam paaseitjes verstoppen! Enthousiast renden de kinderen bij de familie Klijnsma door de tuin op zoek naar eitjes. Zakken vol werden er verzameld. De volwassenen genoten op het terras van het mooie weer en alle zelfgebakken (of zelf gekochte) lekkernijen. Natuurlijk was de "Tuinhoek-mooi-weer-garantie" weer van kracht, dus het was weer genieten.

kijk voor meer leuke foto's in het fotoalbum!!

 

vrijdag 11 april & zaterdag 12 april, Volleybaltoernooi Zuidoostbeemster


Als Buurtvereniging de Tuinhoek hebben we meegedaan aan het buurt volleybal toernooi in het MFC te Zuid-Oost-Beemster.  De ploeg “De Tuinhoek” bestond uit onze buurtgenoten, Harry Velzeboer, Theo Reuzenaar, Peter de Weerd, Lars van Baarsen, Koos Jonk en Henk Duijn, en waarbij Paul Slot de zevende speler was.

Aan het toernooi deden ongeveer 30 ploegen mee, verdeeld in 3 klassen, Dames, Heren Top en Heren hoofdklasse (= subtop). Na eerste geworden in de poule fase van de top klasse, werd de kwartfinale verloren van de Purmerenderweg.

Naast “de Tuinhoek” waren ook de volgende buurtgenoten actief aan het volleyballen:  Mieke van den Broeck (Zuiderweg), Sjors Konijn (Zuiderweg), Mirela de Kock (Nico’s team), Cees Konijn (fruitbedrijf Konijn), Ruben Konijn (fruitbedrijf Konijn), Sjoerd Konijn (fruitbedrijf Konijn), Jordana Tromp-Pestman (BEP), Carina Wiering (Bloeienede Perelaartjes), Cathy Ordeman  (van ’t Hek), Stefanie Ordeman (Kalverliefde)


Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

 

maandag 10 maart 2014, Uitreiking Beemster Sportpenningen

Op maandag 10 maart werden de Beemster Sportpenningen uitgereikt. Twee buurtgenoten ontvingen dit jaar een sportpenning. Henk Duyn ontving de sportpenning voor de organisatie van het jaarlijkse Stratenvolleybal toernooi in Middenbeemster. Gertjan Ordeman nam de sportpenning in ontvangst voor zijn deelname aan Alpe d'HuZes. Gefeliciteerd Henk en Gertjan!

 Kijk voor meer foto's in het fotoalbum

 

woensdag 19 februari 2014, Algemene Jaarvergadering

Op woensdag 19 februari vond de jaarvergadering plaats. Vele buurtgenoten waren aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie werd het afgelopen jaar doorgenomen. Carina Wiering en Suzanne Jonk traden af als bestuurslid, ze worden opgevolgd door Els Vendrig en Simon Kwantes.

De "muppets" op de bank zorgden deze avond voor een vrolijke noot. (zie foto ;-)) De vergadering werd afgesloten met de quiz "petje op, petje af". Er werden allerlei vragen gesteld over onze buurt, Jordana Pestman ging er met de hoofdprijs vandoor, een heerlijke appeltaart gebakken door Ingrid van Baarsen.

Carina en Suzanne, bedankt voor jullie inzet in de afgelopen jaren voor onze buurtvereniging!

 

 donderdag 6 februari, Koffieochtend

Locatie: Marian, Jan en Oma Kuijk, Zuiderweg 70.
Onderwerp : Het poppenmuseum van Oma Kuijk.

Nadat wij op de nieuwjaarsreceptie een enquête hadden uitgezet om te peilen of men er voor voelde om 1 x in het kwartaal onder het genot van een kopje koffie of thee bij elkaar te komen werd positief gereageerd. Helaas  konden wij toen niet iedereen bereiken, maar dachten “wij beginnen gewoon” .

Onze eerste “try out” koffie ochtend vond plaats op 6 februari 2014. Onze eerste gastbuurtjes werden Marian, Jan en Oma Kuijk. Omdat wij aan de ochtend inhoud wilden geven vonden wij het leuk om Oma te vragen of wij een kijkje in haar “poppenmuseum” mochten nemen. Zo geschiedde dus. Het groepje bestaande uit 13 buurtjes werd in 3 verdeeld en ging om de beurt met Oma mee. Met enthousiasme vertelde zij over de poppen, de kleertjes en haar andere hobby’s zoals het verzamelen van oude antiquiteiten.
De poppenverzameling was de hoofdmoot. Alles hing netjes gestreken en gesteven aan hangertjes en de poppen stonden als een grote familie opgesteld om te worden bekeken. Wat een prachtig gezicht.
In het fotoboek kunnen jullie dit ook terugvinden.
Dankzij de gastvrijheid van de familie Kuijk die ons deze ochtend verwende met koffie, thee, heerlijke appelcakegebak en als afsluiting lekker fris met een knabbeltje. Voordat wij het wisten was het 12.00 uur tijd om het gastgezin hartelijk te bedanken en dankzij onze sponsor Klijnsma konden wij  hun trakteren op heerlijke chocolaatjes. Thea en ik liepen voldaan huiswaarts en waren blij dat de “try out” geslaagd was.

Dank voor jullie enthousiasme

Thea en Els.

 

zondag 12 januari, Nieuwjaarsreceptie

Onder het genot van een hapje en een drankje wensten vele buurtgenoten elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie vond weer plaats bij de familie Klijnsma, ondertussen kunnen we de schuur van de familie Klijnsma wel ons vaste buurthonk noemen. Het was weer een gezellige middag.

 

zaterdag 9 november, Running Dinner

Op 9 november vond voor de vierde keer het running dinner plaats. 38 buurtgenoten hebben weer genoten van allerlei culinaire hoogstandjes. Aan het einde van de avond kwamen we allemaal samen bij Arie en Carina om te genieten van verschillende lekkere toetjes.

 

 

12 oktober, groencommissie in actie

Jan Tromp, Nico Velzeboer en Piet Ott hebben de plantenbakken op de kruising winterklaar gemaakt. De narcissen en tulpen zijn geplant. Na afloop werd er natuurlijk weer gezellig een bakkie gedaan bij buurman Kraakman.

 

7 & 8 oktober, cursus AED

Maandagavond 7 en dinsdagavond 8 oktober waren er twee avonden georganiseerd voor buurtgenoten om te leren reanimeren en om te gaan met de AED. Gerda leerde de deelnemers op een korte maar krachtige manier hoe te handelen met mensen die hulp nodig hebben en om te overleven bij een hartstilstand. Het waren gezellige avonden en er is een hoop geleerd.

 

 

15 september, Land over zand

Zondagmiddag om 13.00 uur verzamelden ongeveer 50 buurtgenoten bij de familie Kwantes voor de land over zand wandeltocht door onze buurt. Simon Kwantes vertelde over zijn boerderij met melkkoeien. Na een kijkje te hebben genomen in de stal, gingen we door het land op weg naar de tochtsloot. Daar konden we oversteken naar het land van Jan van Kempen, om daarna aan te komen in de boomgaard van de familie Konijn. Cees Konijn vroeg de buurtgenoten om vragen aan hem stellen, en zo leerde we van alles over de biologische boomgaard. Over een dammetje van pallets gingen we daarna naar het land van meneer en mevrouw Meyer. Jan Meyer vertelde ons over alle soorten vogels die hij vroeger gefokt heeft. Daar genoten we ook nog van wat drinken met een koekje. Vervolgens moest er een slootje worden overgestoken met een klein wiebelig bootje en dat zorgde natuurlijk voor hylarische taferelen, maar gelukkig kwam iedereen droog over. Via het land van Rene Muller en het land dat naast de golfbaan ligt, liepen we naar de Volgerweg. Daar stonden twee tractors klaar met plukkarretjes met daarop kuubkisten om ons naar de familie van Boven aan de Nekkerweg te brengen. Daar kregen we uitleg van Tjeerd en Hielke over het bakproces van alle broden die ze op zaterdag bakken en rondbrengen bij vele buurtgenoten. Vervolgens gingen we opweg naar Frans Konijn en Miranda van Keulen. Daar gaf Mirande uitleg over Biodanza en na afloop gingen de voetjes nog van de vloer tijdens de biodanza-workshop. We sloten af met soep en brood van familie van Boven.

Het was weer een onwijs gezellige middag en we hebben de buurt weer van een andere kant leren kennen.

 

 

5 augustus 2013, Nieuwe Beplanting

Maandagavond zijn de plantenbakken opnieuw gevuld door de groencommissie. Onder toeziend oog van "buurman" Kraakman kwam alles dik in orde. Na afloop bood dhr Kraakman spontaan koffie met cake aan omdat hij weer een mooi uitzicht heeft.
Piet, Nico en Jan bedankt!

 kijk voor meer foto's in het fotoalbum

 

23 juli 2013, Steenwerpen

Dit jaar was het eindelijk zo ver, De Tuinhoek was ingeloot voor het steenwerpen tijdens de Beemsterkermis. Met een gezellige ploeg deden we mee op deze onwijs warme dag. Beste heer van het team was Jan Baltus met 35 punten en beste dame was Denise Klijnsma met 32 punten.

achter: Roza, Denise, Menno (zwager van Simon), Annemarijn, Jan, Simon

voor: Mylene, Suzanne, Marijke, Carina

Op de foto's in het fotoalbum kun je alle deelnemers in actie zien.

 

22 juni 2013, Onthulling AED

Zoals jullie wellicht allemaal weten is er op onze jaarvergadering , door Bart Tishauser , een AED geschonken aan onze buurtvereniging !! Na overleg met Stichting Beemster Hart Safe hebben we een AED besteld en deze is afgeleverd. De AED is opgehangen bij Dhr. Kraakman op de kruising zuiderweg/nekkerweg. Een mooie locatie…centraal en goed bereikbaar.

Er hebben zich ook voldoende buurtgenoten aangemeld die bevoegd zijn om de AED te bedienen. Ook zijn er een aantal leden die graag een cursus willen volgen om de bevoegdheid te halen. In samenwerking met de Stichting Beemster Hart Safe gaan we dit organiseren!

Alle bevoegden zullen aangemeld worden bij Burger Harthulp. Dit is een alarmeringsysteem van de meldkamer Ambulance Amsterdam.

Door middel van een s.m.s zullen de getrainde vrijwilligers instructies krijgen. Nog voor de ambulance ter plaatse is zal de reanimatie opgestart worden door de vrijwilligers. Dit is belangrijk omdat bij een hartstilstand de eerste 6 minuten allesbepalend zijn voor de overlevingskansen en het herstelproces van het slachtoffer.

Wat is het toch prachtig dat we dit alles in onze buurt kunnen realiseren!!

Op 22 juni is de AED onthuld door Bart Tishauser en dhr. Kraakman.

 

Zaterdag 22 juni, Buurt barbecue,

Met ongeveer 75 buurtgenoten is er zaterdag 22 juni heerlijk gebarbecued bij de familie Klijnsma. Zoals wel vaker tijdens activiteiten van onze vereniging, troffen we het weer aardig met het weer. De kinderen vermaakten zich prima op het springkussen. Om 17.00 uur liep iedereen naar het kruispunt voor de onthulling van de AED, zoals u hier boven heeft kunnen lezen.

 

Groencommissie in actie,

Op de volgende foto's ziet u Jan Tromp en Piet Ott in actie. De heren zorgen ervoor dat het er keurig uit ziet rondom het kruispunt Nekkerweg/Zuiderweg.

 

 

 Zondag 16 juni, Volleybal


Zondag 16 juni deden Ton Roet, Thea Reuzenaar, Lars van Baarsen, Harry Velzeboer, Koos Jonk en invaller John de Vries namens onze buurtvereniging mee aan het stratenvolleybaltoernooi in Middenbeemster. De mannen wisten door te dringen tot de tweede ronde. Alle deelnemers troffen het met het  weer, het was weer een geslaagde dag.

 


Maandag 13 mei, Hardloop Clinic

Maandagavond 13 mei kwamen ongeveer 20 buurtgenoten naar de hardloop clinic. Jeroen en Louis van Sport en Therapie Purmerend gaven uitleg over hardlopen en alles wat daarbij komt kijken. Het was een leerzame avond en er is ook nog flink gelachen om te soms wel erg grappige oefeningen. Na afloop vertelde buurtgenoot Bart Tishauser over zijn deelname aan de marathon van New York voor het goede doel Kika. Tevens vroeg hij buurtgenoten om mee te doen aan de Marktstadrun (4 of 8 engelse mijl) in Purmerend op zondag 8 september. Het inschrijfgeld van iedere nieuwe deelnemer die via Bart en Inge Tishauser wordt ingeschreven wordt gedoneerd aan Kika. Dus buurtgenoten, start met trainen en doe gezellig mee op 8 september!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

 

Vrijdag 12 april/ zaterdag 13 april, Buurtvolleybal-toernooi te Zuidoostbeemster

Op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april vond het jaarlijkse volleybal-toernooi in MFC De Boomgaard in Zuidoostbeemster. Het is het Tuinhoek-team helaas niet gelukt om de titel te behouden. De Tuinhoekers hebben 1 wedstrijd gewonnen, 1 verloren en een wedstrijd gelijk gespeeld. Het niveau van alle teams lag dit jaar weer heel hoog.

 

 

Op 29 maart is onze buurtgenote Susan Kok getrouwd met Casper. We wensen jullie heel veel geluk!

 

THEA DE KOCK


Thea de Kock is afgetreden als bestuurslid. Heel wat creatieve ideeën kwamen bij Thea vandaan en de voorbereidingen en uitvoering waren altijd tip top in orde.


Thea, we zullen je creativiteit, gezelligheid en inzet missen. Bedankt voor alles!!!

Wat zijn we trots op het mooie fotoboek! Het eerste exemplaar werd op de jaarvergadering overhandigd aan Els Vendrig. Daarna ontvingen Renee Vendrig en Thea de Kock ook een boek. Helaas was Bob Ernsting deze avond niet aanwezig.

ALLE BUURTGENOTEN BEDANKEN DE FOTOBOEK-COMMISSIE VOOR HET PRACHTIGE BOEK!!!

 20 maart 2013, Algemene Ledenvergadering

Op 20 maart was de algemene ledenvergadering van onze buurtvereniging. We mochten ons verheugen op een zeer grote opkomst. Het voorstel van het bestuur om een doorstart te maken met de buurtvereniging is unaniem aangenomen. Dat betekend dat er binnen onze vereniging nu drie commissies in oprichting zijn. Namelijk de groen-commissie, de aktiviteiten-commissie en de na-buur commissie. Het bestuur zal u uiteraard op de hoogte houden van de voortgang.

Na afloop van de ledenvergadering konden we ook het langverwachte Burenboek uitdelen. Het is een prachtig boek geworden.


Nog een goed bericht; tijdens de vergadering heeft Bart Tishauser (woont op zuiderweg/hoek nekkerweg) ons via zijn bedrijf een A.E.D geschonken. Grandioos, met deze schenking is een wens van het bestuur om een A.E.D voor onze buurt aan te schaffen in vervulling gegaan. We hopen dat we hem nooit hoeven te gebruiken, maar mocht het nodig zijn… dan hebben we er wel een.


Nico heeft contact gezocht met AEDBeemster.nl, deze vereniging gaat ons helpen met het de aanschaf, onderhoud en het volgen van bedieningscursus. We houden U op de hoogte !!

 


Zaterdag 16 maart, NL-doet

Zaterdagmiddag 16 maart hebben een groep enthousiaste buurtbewoners plantenbakken geplaatst op de kruising Zuiderweg/Nekkerweg. Om 13.00 uur werd er gestart met koffie en thee bij de familie Klijnsma. Daar kregen we uitleg van Henk Duyn en Thea de Kock over wat er allemaal moest gebeuren. Vervolgens ging een groepje de plantenbakken in elkaar zetten en een groepje ging op het kruispunt het voorbereidende grondwerk doen. De firma Kok zorgde voor zand, grond en tegels. Bedankt daar voor! Vervolgens werden de plantenbakken geplaatst en de plantjes geplant. Meneer Tromp zette nog even de puntjes op de i door het gras rondom het kruispunt te maaien. Na afloop hebben we genoten van de heerlijke soep met brood van Marijke, wat ons goed smaakte door het koude maar gelukkig droge weer. Na een officiële oorkonde en een bedankwoord richting NL-doet en onze vrijwilligers gingen we huiswaarts. Hopelijk kunnen we nog lang van de mooie plantenbakken genieten.

Kijk voor meer foto's van deze middag in het fotoalbum

 

 

9 februari, 75 jarig bestaan buurtvereniging Ons Hoekje

Op 9 februari waren Nico en Thea namens het bestuur van de Tuinhoek aanwezig op de receptie van Ons Hoekje. Op de foto overhandigd Nico het kado namens de Tuinhoek.

 

 

Gevonden voorwerp:

Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij de familie Klijnsma is dit vest blijven liggen. Van wie is het??

 

 

13 januari, Nieuwjaarsreceptie


Wederom weer een geslaagde nieuwjaarsreceptie. Deze keer was waren we te gast bij de Fam. Klijnsma. Buiten was het behoorlijk koud, maar binnen stond de kachel aan . Helaas was het Burenboek nog niet klaar, maar het Burenboek-team gaf met een Power-Point presentatie een mooi inkijkje over hoe dit boek tot stand is gekomen . Doordat er ook al een gedeelte van het boek werd getoond zijn alle buurtgenoten nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat.. Ongeveer half februari zal het boek worden uitgedeeld. Lekker hapjes gemaakt door Irma en Carina maakte de receptie compleet. Volgend jaar weer….!


De foto's van deze gezellige middag kunt u vinden in het fotoalbum.

 

Santa Run, 22 december 

Onze buurtgenoot Bart Tishauser organiseerde 22 december een run door Purmerend waarbij iedere deelnemer een kerstmannen-pak aan had.  Er werd gelopen voor het goede doel: het gehandicapte kind. Het was geweldig om meer dan 400 kerstmannen en kerstvrouwen door Purmerend te zien rennen.

op de foto ziet u van links naar rechts: Anita, Carina, Tanja (zus van Suzanne), Suzanne en Irma 

 

 

13 oktober, Running Dinner

Met 38 buurtgenoten is er weer heerlijk gekookt en gegeten. Aan het einde van de avond kwam iedereen samen bij Peter en Irma de Weerd om daar van het lekkere dessert te genieten. Het was weer een geslaagde avond met veel gezelligheid.

 

 

23 september Burendag,


 Vanwege een financiële bijdrage van het Oranjefonds en Douwe Egberts konden we een burendag organiseren en hoe!


Om 11 uur begon het bestuur, de soepmakers en alle activiteitenbegeleiders alles klaar te zetten. Piet onze bakker deed al gauw de oven aan en even later verspreidde de geur van heerlijk gebakken brood zich al snel.


Om 13 uur kwamen de buurtgenoten en stond de koffie met gebak klaar. Maar liefst 8 dames hadden spontaan aangeboden om een taart te bakken. Eén was zelfs zo enthousiast en kwam met twee taarten! Na een welkomstwoordje en een uitleg van Henk hoe de activiteiten ingepland waren ging iedereen om half 2 van start. Pottenbakken, timmeren, bloemschikken, broodbakken en wie nog niet aan de beurt was kon gaan steenwerpen.


Wat was iedereen enthousiast! Bij Elly konden 8 mensen tegelijk aan de gang en werd er een prachtig bloemstuk op een bord gemaakt. Leuk om te zien dat er zelfs heren waren die bij Elly gingen bloemschikken. Als ik doorliep naar onze bakker Piet dan zag ik ook alleen maar mensen en kinderen die luisterden en daarna hun eigen pizza maakte. Ondertussen vertelde Piet het een en ander over verschillende soorten brood die hij had meegenomen waaronder speltbrood en de manier van rijzen werd uitgelegd.


In de timmerwerkplaats van Frans kreeg iedereen een uitleg hoe een vogelhuisje gemaakt werd of een voederhuisje. Omdat we onder ons iemand hebben met een zeer grote kennis van vogels werd het te maken gat nog even aangepast en begon iedereen enthousiast. Frans kreeg hulp van Hans en Jos en dat was erg prettig voor de jonge kinderen onder ons. Na anderhalf uur kwamen de mooiste vogelhuisjes de werkplaats uit!


Bij Bob, onze pottenbakker was het enthousiasme niet minder. Af en toe grote hilariteit om een gemaakt kunstwerk van mensen die dachten dat doe ik wel even…  Bij het pottenbakken was de opgave om deel te nemen zo groot dat iedereen 15 minuten de tijd kreeg om iets moois te maken. Zelfs in de pauze van drie uur tot half vier begon Bob al wat eerder om wat tijd in te lopen! Het laatste uurtje was nog voor degene die zich niet hadden opgegeven maar toch wel erg graag achter de draaischijf wilde plaatsnemen.

Ondertussen stond de soep al een tijdje warm te worden. Iedereen kon na afloop een heerlijk kopje soep met, hoe kan het ook anders, zelf gebakken uienbrood, deze prachtige dag afsluiten.


 Nadat alles was opgeruimd was en weggebracht hebben we met een paar mensen waaronder de activiteitenbegeleiders nog even nagezeten om de middag nog even door te nemen. We hadden niet gedacht dat de mensen en kinderen zo enthousiast waren over alle activiteiten die werden aangeboden. Mede door deze prachtige locatie moet ik er bij zeggen konden we zoveel verschillende dingen aanbieden!


Tijdens het bloemschikken hebben  Elly en Riet kans gezien om nog 5 extra bloemstukken te maken die Henk en ik na afloop nog hebben rondgebracht bij de ouderen onder ons in de buurtvereniging. Sommige daarvan zien we bijna nooit tijdens een activiteit en ze vertelde nu hoe leuk ze dit gebaar vonden. Ook wilde ze even kwijt dat ze het erg leuk vonden dat er zo veel georganiseerd word in onze buurt. Wat was dit leuk om samen met Henk deze bloemstukken namens het bestuur rond te brengen!


Voor een ieder die wil weten hoeveel mensen er waren. Er hadden buiten de activiteitenbegeleiders, Henk en mij, 81 mensen zich opgeven om iets leuks te gaan doen. Daarnaast waren er nog een paar  die niet meededen maar graag wilden helpen waar nodig was. Bedankt daarvoor!  Dan kwamen er nog mensen spontaan langs voor koffie en gebak, om toch nog mee te doen aan een activiteit of na afloop toch nog even tijd hadden voor een kopje soep. Dan kom ik opgeteld op een aantal, inclusief kinderen op 95!!!


Bedankt Elly, Piet, Frans en Bob voor jullie inzet!

Groeten Thea

Nog een laatste opmerking.


Bob zorgt er voor dat alle gemaakte werkstukken gebakken en geglazuurd worden. Op zaterdag 6 oktober kan iedereen zijn werkstuk ophalen bij Bob tussen 10 en 17 uur aan de Zuiderweg 62A.

Alle foto's van deze dag staan in het fotoalbum op deze site!

 


27 augustus BUURTFEEST!


Het buurtfeest was fantastisch! Jong en oud hebben deze avond genoten van alle gezellig. De kinderen hadden het erg leuk in hun eigen tent en met de sumo-worstel wedstrijden. Binnen werd er heerlijk gegeten van het warm en koud buffet. Een succes was ook het raden van de babyfoto's. Later op de avond gingen de voetjes van de vloer en werd er heerlijk gedanst tot in de late uurtjes.

Als u foto's heeft gemaakt op deze avond, vragen wij u die te sturen naar suzannejonk@hotmail.nl

 

 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum!

 

Praalwagen optocht

Na een jaar hard werken aan de praalwagen was het zondag 26 augustus eindelijk zo ver: de praalwagen-optocht! Hans de Kock en de rups hadden al aardig wat buien moeten doorstaan, voordat ze in onze buurt arriveerde. Daar stonden een groot aantal buurtgenoten de optocht te bewonderen. Onder het genot van een drankje was het er erg gezellig. Alle handige buurtgenoten die samen al die uren aan de rups hebben gewerkt: Het zag er geweldig uit! Bedankt!

 

 

Alle versieringen in onze buurt zijn klaar. Er zijn op diverse plaatsen welkomsborden geplaatst met het logo van De Tuinhoek. Bij de inundatiesluis staat een bord met de historie van dit monument. Mooi informatief bord met leuke foto’s ontworpen door Carina Wiering.

 

 


Verder, jullie zullen het inmiddels allemaal wel hebben gezien, een prachtig bord op de kruising Nekkerweg/Zuiderweg. Dit bord bevat allemaal foto’s uit onze buurt, en is ontworpen door Thea de Kock.

 


 

5 juli: Foto met alle leden

Op 5 juli om 19.00 uur is er een foto gemaakt van 125(!) leden van de buurtvereniging. De inundatiesluizen, onderdeel van onze buurtvereniging was een prachtige historische locatie om iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen.  Na afloop werd er onder het genot van een kopje koffie nog gezellig gekletst bij Arie en Carina Hoek Spaans in de tuin. 

 

 

23 juni: Buurt Barbeque

Zaterdag 24 juni heeft de jaarlijkse buurtbarbeque plaatsgevonden, dit keer bij de familie Klijnsma aan de Zuiderweg. De weergoden waren gelukkig met ons, het bleef de hele avond droog. Ongeveer 85 leden hebben genoten van de heerlijke barbeque. De kinderen hebben zich prima vermaakt op het grote springkussen. We kunnen terug kijken op weer een geslaagde activiteit van onze gezellige buurtvereniging!

 

17 juni: Volleybal

Zondag 17 juni vond het jaarlijkse volleybal-toernooi in Middenbeemster plaats. Het jeugdteam van onze buurtvereniging is derde geworden. Het heren-team slaagde er deze dag niet in hun titel van vorig jaar te prolongeren. Enkele basisspelers waren helaas afwezig, gelukkig speelde nieuwkomer Lars van Baarsen goede partijen.

 

10 juni: Fiets 'm erin


Zondag 10 juni hebben drie buurtgenoten mee gedaan aan het waterspektakel "fiets hem er in". Larissa de Kock deed samen met haar vriendin Angela mee. Helaas doken ze al snel het water in maar dat mocht de pret niet drukken. Als tweede deed Bart Ordeman mee met zijn vriendenploeg op een prachtige gebouwde fiets waar ze met zeven man op zaten. Helaas haalden zij ook niet de overkant.

Gelukkig heeft Sjoerd Konijn met een prachtig gespoten fiets in de Beemster kleuren en met de prachtige vlag van onze buurtvereniging de bel wel gehaald. Sjoerd gefeliciteerd!

 

Voor meer foto's kunt u kijken in het fotoalbum.

 

6 juni: Onze buurtgenoot Gertjan Ordeman heeft tijdens het evenement Alpe d'HuZes vier keer de Alpe d'Huez beklommen! Een prestatie om trots op te zijn!


 

19 mei: Lunch bij dhr. en mevr. Tromp

400 jaar geleden, op 19 mei 1612 viel de Beemster droog. Dit hebben wij gevierd met een heerlijke lunch op een romantische lokatie en met een hoog Libelle/Margriet gehalte, in de boomgaard van Jan en Greet Tromp. Mede door het mooie weer en de grote opkomst van ongeveer 80 buurtgenoten was het een zeer geslaagde middag!


 

 

De tulpen in de bloembakken die we afgelopen voorjaar hebben uitgedeeld zijn inmiddels uitgebloeid. Ook zijn de ijsheiligen afgelopen dus is het tijd om de bakken opnieuw weer te vullen. Vrijdagavond heeft het bestuur bij U een bak met perkplanten bezorgd. Het zijn perkplanten in de kleuren van de beemstervlag. Aan U de taak deze, GRAAG IN DE GOEDE VOLGORDE, te planten in de bloembakken. Het is mogelijk om de potgrond en de tulpenbollen te laten zitten en doorboven op de perkplanten, maar beter is het om wat nieuwe potgrond te gebruiken. Vervolgens regelmatig watergeven en we hebben de hele zomer plezier van onze bloembakken.


 

 


 

Dodenherdenking, 4 mei herdenking aan de Zuiderweg

Op eerbiedwaardige wijze en onder grote belangstelling werd bij het monument aan de Zuiderweg 41 (van Jan van Kempen) de Nationale Dodenherdenking gehouden.
Om 18.00 uur vond een korte ceremonie plaats. Op deze plaats liggen de Engelse vliegers sergeant K.H. Dobb en sergeant A.M. Pillans. Speciaal voor deze herdenkingsbijeenkomst was de heer Vic Dobb, broer van de daar omgekomen sergeant, overgekomen uit Engeland. Na de plechtigheid in woord en gebed, waarin de Minister of the English Reformed Church J. Cowie voorging, vlogen vier vliegtuigen van de R.A.F.A over om zo een eresaluut te
brengen aan hun gevallen collega's. Vervolgens werden door officiële instanties en bezoekers kransen en bloemen gelegd.

 

 

Zondag 29 april hebben ± 70 buurtgenoten deelgenomen aan de land over zand wandeltocht. We zijn gestart bij dhr. en mevr. Bakker aan de Zuiderweg. Daar hebben we uitleg gekregen over de aarbeien-teelt. Daarna zijn we over het land van fam. Ordeman overgestoken naar het land van fam. Meyer waar het een en ander werd verteld door Gerrit van de vogelwerkgroep over alle vogelsoorten die daar gespot worden. Na de inundatie-sluis te hebben bekenen zijn we via de dijk naar het land van Nico en Harry Velzeboer gelopen. Daar kregen we uitleg over de pioenrozen en siergrassen. Vervolgens liepen we naar de dhr. en mevr. van Vuure voor uitleg over de kersenboomgaard. Vervolgens gingen we bij dhr. Koning land over zand naar het land van dhr. en mevr. Jonk. Dhr. Jonk zorgde voor spektakel door zijn Ruston machine te laten lopen. Daarna zijn we naar dhr. en mevr. Kuyk gegaan, daar hebben we de kassen en de boomgaard bekeken. We sloten de middag af met een kopje soep in de druivenkas van fam. Tromp. We hebben deze middag onze buurt eens van een andere kant bekenen en een kijkje genomen bij de tuinders in onze buurt. Het was een zeer geslaagde middag met heel veel gezelligheid!


 

 

Dinsdag 17 april heeft de ledenvergadering plaats gevonden. Het was een geslaagde avond met een grote opkomst. In de pauze hebben we de praalwagen bewonderd en na afloop hebben een aantal leden zich gewaagd aan de zadenquiz. Leuke prijzen waren er te winnen tijdens de Tombola onder leiding van Irma.


 

 

Alle lantaarnpalen zijn voorzien van vaandels, het ziet er geweldig uit! Het is best een hele klus geweest, maar vele handen maken licht werk. Zaterdagavond 14 april om 18.30 uur kwamen uit alle hoeken buurtbewoners aan met ladders, twee heftrucks, auto met aanhanger en Jan Kuyk had zijn trekker met aanhanger omgebouwd tot een soort "gevechtsstelling" om de lantaarnpalen te voorzien van de vaandels. Uiteindelijk waren we rond 20.30 uur klaar en sloten we af met een borreltje bij de fam. Ordeman.

 

Maar het meeste werk is zaterdag overdag verricht. Hans de Kock, Jan Tromp, Piet Heeremans, Harry Jonk en Mirella de Kock zijn de hele dag bezig geweest om alle lantaarnpalen schoon te maken. Een gigantische klus, maar door dit voorwerk kon het ophangen van de vaandels vlot en soepel verlopen. Schoonmakers bedankt, TOP!

We bedanken ook alle dames die de vaandels gemaakt hebben!

 

 


Ook was er zaterdag het jaarlijkse volleybal. "Onze" mannen hebben de super spannende finale van het ZOB Volleybal toernooi 2012 gewonnen! Voor meer foto's van het vaandels ophangen en het volleybaltoernooi kunt u kijken in het fotoalbum op deze site.

Henk, Ton, Harry, Theo, Peter en Koos GEFELICITEERD!

  


Vrijdag 16 maart zijn de plantenbakken en de vlaggen uitgedeeld. De foto's kunt u bekijken op deze website.

Op zondag 8 januari heeft de nieuwjaarsreceptie bij de familie Butter plaats gevonden. Het was weer een geslaagde en gezellige middag, met een goede opkomst.

 

Op 1 januari heeft de eerste activiteit in het kader van Beemster 400 jaar plaats gevonden, Om(w)arm de Beemster. Eigenlijk leek het er meer op dat de Beemster weer onder water zou lopen, zoveel regen viel er op 1 januari. Maar met een vuurkorf op wielen, die in optocht naar de dijk werd gereden, en een schuilplek waar we warme chocolademelk en gluhwijn konden drinken is het al met al een geslaagde opening van het feestjaar geworden. 

 

 

 15 oktober hebben we onze tweede running dinner georganiseerd. Wederom een groot succes. Met in het totaal 42 deelnemers en vele culinaire hoogstandjes en heel veel gezelligheid zeker een activiteit die we in 2012 nog eens gaan doen.